KK Law - Ιωάννα Ν. Κανταρτζή & Παναγιώτα Γ. Κάρδαρη
Δικηγορικό Γραφείο
Ιωάννα Ν. Κανταρτζή
Δικηγόρος, MA, LLM
Παναγιώτα Γ. Κάρδαρη
Δικηγόρος, LLM

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Το παρόν αποτελεί την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου του γραφείου μας, το οποίο, ενεργώντας ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν επικοινωνείτε μαζί μας. Το γραφείο μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποχρέωσή μας για συμμόρφωση την ενωσιακή και ελληνική νομοθεσία, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων η σύνθεση και η παρουσίαση της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτικής Απορρήτου.

Το Δικηγορικό μας Γραφείο, που συνιστά των υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, αποτελείται από τις Δικηγόρους Ιωάννα Ν. Κανταρτζή και Παναγιώτα Γ. Κάρδαρη και βρίσκεται στην Αθήνα, με στοιχεία επικοινωνίας την ιστοσελίδα www.kklawoffice.gr, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@kklawoffice.gr και τα τηλέφωνα 6947364245 και 6980156659.

Για τους σκοπούς της παροχής των επαγγελματικών, νομικών υπηρεσιών μας, ενδέχεται να προχωρήσουμε στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, καθώς και με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, σχετικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «ΓΚΠΔ» ή «GDPR»).

Η παρούσα η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου, αποσκοπεί να αποσαφηνίσει τις πρακτικές επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που ακολουθούμε, ως προς το είδος των προσωπικών δεδομένων ή άλλων προσωπικών πληροφοριών, που μπορεί να συλλέξουμε, κατά τη διάρκεια της χρήσης του δικτυακού μας τόπου και των υπηρεσιών μας από εσάς, ως προς τον τρόπο και τους λόγους συγκέντρωσης των εν λόγω πληροφοριών και χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων, ως προς το χρόνο και τους τυχόν αποδέκτες των πληροφοριών σας και ως προς τον τρόπο της εκ μέρους σας διαχείρισης των πληροφοριών σας και άσκησης των δικαιωμάτων σας.

Με την παροχή των προσωπικών σας δεδομένων σε μας, μέσω της ιστοσελίδας μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικώς, αποδέχεστε και συμφωνείτε με τη συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου.

Ι. Προσωπικά δεδομένα προς συλλογή και επεξεργασία και τρόπος συλλογής τους
Ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε διαφορετικούς τύπους προσωπικών δεδομένων, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μας και κατά την παροχή των υπηρεσιών μας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • βασικά προσωπικά δεδομένα και στοιχεία επικοινωνίας, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το επάγγελμα και τον τίτλο εργασίας σας, την ταχυδρομική διεύθυνσή σας, τη διεύθυνση εργασίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, τον αριθμό φαξ και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας,
  • οικονομικά στοιχεία, όπως οι πληροφορίες που σχετίζονται με πληρωμές που απαιτούνται για την επεξεργασία των πληρωμών, καθώς και για την πρόληψη της απάτης, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, κωδικούς ασφαλείας και άλλες σχετικές με χρεώσεις πληροφορίες,
  • δεδομένα ταυτοποίησης και άλλα δεδομένα επαλήθευσης, όπως αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς σας ή αναγνωριστικά στοιχεία, όπως ημερομηνίες γέννησης ή λογαριασμούς κοινής ωφελείας,
  • επιχειρηματικά δεδομένα, όπως η συμμετοχή σε μια επαγγελματική ή εμπορική ένωση ή σύλλογο,
  • πληροφορίες σχετικά με επίδικες διαφορές ή άλλες νομικές διαδικασίες, που κινούνται εναντίον σας ή έναντι τρίτων που συνδέονται με σας,
  • ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή όπως απαιτείται από δικαστήριο ή άλλη διαδικασία,
  • αρχεία καταγραφής της επικοινωνίας και των επισκέψεών σας στις εγκαταστάσεις μας,
  • στοιχεία φωνής, στο πλαίσιο καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων,
  • στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης, όπως το βιογραφικό σας σημείωμα, το ιστορικό της εκπαίδευσης και της απασχόλησής σας, τα στοιχεία επαγγελματικών συνδρομών σας και άλλες πληροφορίες, που μπορεί να αφορούν στην πρόσληψή σας και στην ένταξή σας στο ανθρώπινο δυναμικό του γραφείου μας,
  • δεδομένα χρήσης ιστοσελίδας, όπως τα στοιχεία από τις επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα μας ή πληροφορίες που συλλέγονται μέσω των cookies,
  • οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, που μπορεί να μας παρέχετε.

Ενδέχεται να συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέσα από διάφορα μέσα και με διαφορετικούς τρόπους. Ειδικότερα:

  • ενδέχεται να παρέχετε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε εμάς άμεσα και απευθείας, όπως με τη συμπλήρωση και υποβολή της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ένταξή σας στη νομική μας ομάδα, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω e-mail, επιστολής, φαξ ή τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις μας,
  • ενδέχεται να συλλέξουμε τις πληροφορίες από τρίτες πηγές, όπως όταν λάβουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από τους συνεργάτες, εξωτερικούς συμβούλους και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, με τους οποίους μπορεί να έχετε ήδη μια επιχειρηματική ή επαγγελματική σχέση, για τους σκοπούς της περαιτέρω συνεργασίας σας με το γραφείο μας,
  • ενδέχεται να συλλέξουμε τις πληροφορίες από δημόσιες πηγές, διαθέσιμες στο κοινό.


ΙΙ. Λόγοι και τρόποι χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων
Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς, όπως περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που δικαιολογούνται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ δεν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο ασύμβατο με εκείνους τους σκοπούς και τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα:

  • για την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμών ή άλλων υπηρεσιών που έχετε ζητήσει, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ή λύσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες σας ή σύμφωνα με όσα έχουν ζητηθεί από εσάς και για την παροχή απαντήσεων και διευκρινίσεων σε ερωτήσεις,
  • για τη διαχείριση των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων και τη διαχείριση των επαγγελματικών σχέσεων με τους πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασιών πληρωμών, λογιστικών, ελεγκτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών που αφορούν στην τιμολόγηση και υπηρεσίες υποστήριξης,
  • για να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και την επικοινωνία μας μαζί σας,
  • για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωσή μας με το νόμο και τις συμβατικές υποχρεώσεις, τον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος,
  • για να προασπίζουμε τα συμφέροντά σας, υπό την έννοια της απόδειξης της προσήκουσας ή μη συμπεριφοράς μας απέναντί σας,
  • για την προστασία της ασφάλειας και τη διαχείριση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας, της πληροφοριακής υποδομής, των συστημάτων επικοινωνίας και της ιστοσελίδας μας και την πρόληψη και τον εντοπισμό απειλών για την ασφάλεια, απάτης ή άλλων εγκληματικών ή κακόβουλων δραστηριοτήτων,
  • για σκοπούς διερεύνησης και για την πρόληψη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στις υπηρεσίες και άλλων μη νόμιμων δραστηριοτήτων,
  • για τον προσδιορισμό των προσώπων, που είναι εξουσιοδοτημένα να πραγματοποιούν συναλλαγές για λογαριασμό πελατών μας, προμηθευτών και παρόχων υπηρεσιών,
  • για τη συμμόρφωση με τις νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής εκθέσεων και ελέγχου από εθνικούς και διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς,
  • για τη συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις και την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας,
  • για να επικοινωνούμε μαζί σας για τις τελευταίες νομικές εξελίξεις, ανακοινώσεις και άλλες πληροφορίες για εμάς, μέσω ενημερωτικών δελτίων, επιστολών, κατά τη ρητή συγκατάθεσή σας,
  • για οποιοδήποτε άλλο σκοπό σχετικό και παρεπόμενο προς οποιονδήποτε από τους παραπάνω ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό, για τον οποίο μας παρασχέθηκαν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τυχόν επικοινωνία που σχετίζεται με διαφήμιση και μάρκετινγκ, θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον θα το έχετε εσείς επιλέξει, ενώ θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε ανά πάσα στιγμή, αν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνία. Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη λήψη τυχόν αυτοματοποιημένων αποφάσεων, που επηρεάζουν εσάς ή για τη δημιουργία προφίλ, πέραν των όσων περιγράφονται παραπάνω.


ΙΙΙ. Η νομιμοποιητική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον υπό τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΕΕ (GDPR) και του ελληνικού εφαρμοστικού ν. 4624/2019). Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, που συλλέγουμε, κατά τα ανωτέρω, με βάση τις ακόλουθες νομιμοποιητικές βάσεις:

  • Οι προσωπικές πληροφορίες, που έχουμε στην κατοχή μας και επεξεργαζόμαστε, είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της σύμβασης υπηρεσιών ή ανεξάρτητων συμβάσεων ή άλλων συμφωνιών, στις οποίες οι πελάτες μας είναι μέρος, ή για την εκτέλεση των υπηρεσιών ή για την απάντηση σε ερωτήσεις και την παροχή διευκρινίσεων, γνωμών και συμβουλών, που οι πελάτες μας έχουν διαφορετικά ζητήσει.
  • Οι προσωπικές πληροφορίες, που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, μπορεί επίσης να είναι αναγκαίες για τα νόμιμα επαγγελματικά μας συμφέροντα, από την άποψη της παροχής των καλύτερων δυνατών λύσεων και νομικών υπηρεσιών, της διαχείρισης των καθημερινών επαγγελματικών μας αναγκών, της παροχής στους πελάτες μας ή τους υποψήφιους πελάτες μας πληροφοριών, σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή που πιστεύουμε ότι θα είναι προς όφελός τους.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βάση μας για τη συλλογή και την επεξεργασία των πληροφοριών, βασίζεται στη ρητή συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών από εμάς, όπως, για παράδειγμα, όταν επικοινωνούμε μαζί σας, όσον αφορά στην παροχή πληροφοριών στα πλαίσια του μάρκετινγκ.
  • Μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να συμμορφωθούμε με μια νομική υποχρέωση, η οποία μας βαρύνει, καθώς επίσης και για την εκπλήρωση των ρυθμιστικών και κανονιστικών υποχρεώσεων ή δικαστικών ή άλλων εντολών, όπως η συμμόρφωση με φορολογικές διαδικασίες, με διαδικασίες αντιμετώπισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ανίχνευση της απάτης.


ΙV. Ενδεχόμενοι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων
Δεν πραγματοποιούμε πωλήσεις ή ενοικιάσεις ή ανταλλαγές ή μεταφορές των προσωπικών σας δεδομένων ή στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης, που έχουν συλλεχθεί από εμάς, ως μέρος λίστας πελατών ή παρόμοιας συναλλαγής, σε οποιονδήποτε τρίτο.

Μπορεί να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο με τις ακόλουθες ενδεικτικές κατηγορίες δικαιούχων:

  • δικηγόρους – συνεργάτες, ή άλλους παρόχους νομικών υπηρεσιών και διαμεσολαβητών, συμβούλους ή εμπειρογνώμονες ή άλλους επαγγελματίες συμβούλους, ανάλογα με την περίπτωση, όπως οικονομικούς, επιχειρηματικούς ή άλλους συμβούλους, ελεγκτές, που απασχολούνται στα πλαίσια της παροχής των υπηρεσιών μας στους πελάτες μας ή υποψήφιους πελάτες μας,
  • τρίτους παρόχους υπηρεσιών, στους οποίους αναθέτουμε ορισμένες δραστηριότητες, όπως οι υπηρεσίες τεχνολογιών πληροφορικής, φωτοαντιγραφικές και μεταφραστικές υπηρεσίες, λογιστικές υπηρεσίες, ταχυδρομικές και μεταφορικές υπηρεσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτούμε από όλους αυτούς τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών να ενεργούν σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, τις οδηγίες μας και τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις κατάλληλες εγγυήσεις, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για να διασφαλίσουμε την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, σε περίπτωση πρόσληψης αυτών των τρίτων φορέων παροχής υπηρεσιών,
  • συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές ή άλλους νομικούς υπαλλήλους,
  • δικαστήρια, κυβερνητικές, ανεξάρτητες, ρυθμιστικές ή άλλες αρχές, αντίδικα μέρη, στο πλαίσιο διαφοράς, νομικούς συμβούλους των αντίδικων μερών, όταν είναι λογικά αναγκαία για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση μιας νομικής απαίτησης ή για λόγους εμπιστευτικής εναλλακτικής διαδικασίας επίλυσης διαφορών.


V. Χρονικό διάστημα διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων
Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο, για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα αυτά και κάθε άλλου επιτρεπόμενου συνδεδεμένου σκοπού. Όταν η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σχετίζεται με τις νομικές υπηρεσίες, που παρέχουμε ή με τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι να λήξει η προθεσμία για την ικανοποίηση των απαιτήσεων ή να διευθετηθούν οι απαιτήσεις, ή προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές απαιτήσεις σχετικά με τη διατήρηση τέτοιων δεδομένων. Οι περίοδοι διατήρησης των προσωπικών δεδομένων βασίζονται, επίσης, στις επαγγελματικές μας ανάγκες και τη βέλτιστη πρακτική.


VI. Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων
Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται  με ασφάλεια στους διακομιστές μας, οι οποίοι διαχειρίζονται από εμάς, καθώς επίσης και σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών αποθήκευσης. Διαθέτουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα, που έχουμε στην κατοχή μας στα δίκτυα και τα συστήματά μας, από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, αλλοίωση, κακή χρήση, απώλεια και καταστροφή. Τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, φυσικές, τεχνικές, διοικητικές, ηλεκτρονικές και διαδικαστικές διασφαλίσεις, τείχος προστασίας, φυσικούς ελέγχους πρόσβασης στα κέντρα δεδομένων μας και ελέγχους άδειας πρόσβασης στις πληροφορίες. Οι διαδικασίες ασφαλείας μας σημαίνουν, επίσης, ότι μπορεί περιστασιακά να ζητήσουμε απόδειξη ταυτότητας, προκειμένου να εξακριβώσουμε την ταυτότητά σας, πριν την επικοινωνία μας μαζί σας ή πριν να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες σε εσάς. Αν και θα καταβάλουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια  για τη διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων, μόλις τα λάβουμε, ειδικά για όσα δεδομένα λαμβάνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας, σημειώνουμε ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλεια της μετάδοσης δεδομένων μέσω του διαδικτύου ή άλλου δημόσιου δικτύου, καθώς δεν εξαρτάται απόλυτα από εμάς.


VII. Τα δικαιώματά σας, σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα
Διατηρείτε πλήθος δικαιωμάτων, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δικαιώματα αυτά είναι, ειδικότερα, τα εξής:

  • δικαίωμα πρόσβασης: έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα, που υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς και ενδεχομένως να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων ή και συμπληρωματικές πληροφορίες, σε σχέση με την επεξεργασία τους,
  • δικαίωμα διόρθωσης: εάν οι προσωπικές πληροφορίες, που έχουμε για εσάς, είναι ανακριβείς ή ελλιπείς, έχετε το δικαίωμα να τις διορθώσετε, να τις ενημερώσετε ή να τις τροποποιήσετε, επικοινωνώντας μαζί μας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας,
  • δικαίωμα διαγραφής: έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν δεν τα χρειαζόμαστε πλέον ή εάν ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, όπου αυτό είναι δυνατό,
  • δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων ή όταν η επεξεργασία είναι παράνομη και προβάλλετε αντιρρήσεις για τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων ή ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, αντί της διαγραφής τους, όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν απαιτούνται για τους σκοπούς της επεξεργασίας, ωστόσο απαιτούνται για την αναγνώριση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή όταν φέρετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία και εν αναμονή της επαλήθευσης αν οι δικοί μας νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας υπερισχύουν των δικών σας δικαιωμάτων,
  • δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σε περιπτώσεις όπου η επεξεργασία απαιτείται για τους σκοπούς των νόμιμων συμφερόντων, που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας,
  • δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: έχετε το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αποκτήσετε τις προσωπικές πληροφορίες, που έχετε δώσει σε εμάς σε ένα δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και να τις διαβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, για να τις επαναχρησιμοποιήσει ή να ζητήσετε από εμάς να τις μεταφέρουμε σε τρίτους,
  • δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσή σας: αν βασιζόμαστε στη συγκατάθεσή σας, ως νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή, χωρίς, όμως, η ανάκληση της συγκατάθεσης να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας, που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, κατά την περίοδο πριν την ανάκληση,
  • δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:  για να ασκήσετε οποιαδήποτε από τα ως άνω δικαιώματά σας, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, contact@dpa.gr, τηλέφωνο +30.2106475600, fax +30.2106475628),
  • δικαίωμα πρόσβασης στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του γραφείου μας: για την υποβολή ερωτήσεων, σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για την άσκηση δικαιώματος, που προβλέπεται από το ΓΚΠΔ, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του γραφείου μας, στο info@kklawoffice.gr.


VIII. Ενημερώσεις στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου
Διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώνουμε και να αλλάζουμε αυτήν την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου, από καιρό σε καιρό, ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές, σχετικά με τον τρόπο,  με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ή τις αλλαγές στις απαιτήσεις του νόμου. Σε περίπτωση τυχόν τέτοιων αλλαγών, θα δημοσιεύσουμε την ενημερωμένη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική Απορρήτου στην ιστοσελίδα μας ή θα τη δημοσιεύσουμε με άλλο τρόπο. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη στιγμή που δημοσιεύονται σε αυτή την ιστοσελίδα ή κατ’ άλλο τρόπο. Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να εξετάζετε την Πολιτική, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, για να είστε ενημερωμένοι, σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα.


IX. Πολιτική Χρήσης Cookies
Όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω διαδικτύου, το kklawoffice.gr ενδέχεται να λάβει και να καταγράψει αυτόματα δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε διάφορες τεχνολογικές μεθόδες, συμπεριλαμβανομένων των clearGIFs (γνωστών και ως «webbeacons») και των «cookies», για τη συλλογή αυτών των δεδομένων.